Lehdistötiedote: Pisarat XVI – Eläimellistä menoa

21 Tam
fullsizeoutput_12a4

Pisarat XVI harjoituksissa, kuvassa: Arttu Hägg, kuvaaja: Rebekka Solje

Lauantaina 26.1. Pakkahuoneella nähdään jo kuudennettoista Pisarat. Tämä pitkän linjan näytelmäkokonaisuus on vuosittain tarjonnut Joensuun ylioppilasteatterin lyhytnäytelmiä erilaisten teemojen ympäriltä.

Miiru Mikkonen, Joensuun ylioppilasteatterin puheenjohtaja ja Pisarat XVI -produktion dramaturginen vastaava kertoo tämän vuoden teeman olevan eläimellisyys, jota sivutaan eri kanteilta lyhytnäytelmissä.
– Pisaroissa päästään vierailemaan lieksalaisessa Liskopihassa, tutustumaan Puolen hehtaarin parkkipaikan asukkaisiin, jännittämään kirouksen uhrien puolesta sekä seuraamaan luontodokumenttia ylioppilasteatterilaisten elämästä, Mikkonen kertoo.

Lavalla tullaan näkemään niin ylioppilasteatterin uusia kasvoja kuin jo useissa näytelmissä nähtyjä konkareita. Näytelmien käsikirjoitukset ovat syntyneet Joensuun ylioppilasteatterin jäsenistön käsissä syksyllä järjestetyssä käsikirjoituspajassa. Pisarat onkin oiva tilaisuus päästä kokeilemaan käsikirjoittamista, ohjaamista ja näyttelemistä.fullsizeoutput_12ac

– Tämä on matalan kynnyksen projekti, jonka kautta on helpompaa lähteä mukaan teatterin ihmeelliseen maailmaan tai kokeilla siipiään jollakin itselle tuntemattomammalla alueella, Mikkonen kuvailee.

Pieniltä kömmähdyksiltäkään ei ole produktiossa vältytty. Julisteisiin päätyi niin väärä roomalainen numero kuin esitysaikakin, joita on korjailtu jälkikäteen.
– Näin pääsi käymään, mutta moka on lahja ja rapatessa roiskuu, Mikkonen naurahtaa, – toivottavasti kuitenkin yleisö löytää paikalle, sillä teatteri ei ole mitään ilman yleisöä.

Joensuun ylioppilasteatteri toivottaakin kaikki tervetulleiksi tälle seikkailulle eläimelliseen teatterimaailmaan.


Pisarat XVI – Eläimellistä menoa Joensuun Pakkahuoneella 26.1.-14.2.
Kesto: noin 60 min
Liput: 12e, 9e (alennus), 7e (ISYY:n opiskelijakortilla)
Lisätiedot ja lippuvaraukset: tuotanto.joyt@gmail.com/ 045 112 9205


Kirjoittanut: Rebekka Solje

%d bloggaajaa tykkää tästä: