Uusi lippukauppamme on täällä!

31 Jou

On uusien tuulien aika! Sillä Joensuun ylioppilasteatteri on saanut uudet ikiomat nettikauppasivut ennakkolippujen myyntiin!

Nettikaupastamme löydät jo ennakkoliput tulevaan Hairahduksia -musiikkinäytelmään. Varaa siis lippusi jo nyt!

Olemme myös ottaneet uudistuneen käytännön lippujen ostamisessa. Enää emme myy lippuja käteisellä vaan käytämme ainoastaan korttimaksuja paikan päällä sekä ennakkolippujen myyntiä uusilla nettikauppasivuillamme.

Uuden lippukaupan löydät täältä! https://joensuunyt.company.site/

Valintatilaisuus 2022!

8 syys

Hei, sinä näyttelemisestä, ohjaamisesta, lavastuksesta tai mistä tahansa teatteritaiteen osa-alueesta kiinnostunut tyyppi!

Joensuun ylioppilasteatterin perinteinen valintatilaisuus järjestetään jälleen heti syksyn alussa 11.9. klo 13 Kulttuuritehdas Siihtalassa. Tilaisuuden aikana pääset tutustumaan teatterin toimintaan ja kuulemaan tulevan vuoden projekteista. Aikaisempi kokemus teatterin tekemisestä ei ole tarpeen: innokkuus ja hyvä asenne ovat valttikortteja, ja joka vuosi uusien joukossa on porukkaa, jotka eivät koskaan ole edes kokeilleet mitään teatteriin liittyvää. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki löytyy linkistä https://forms.office.com/r/3jiuayhq8i , ja lisätietoa voi kysellä sähköpostitse osoitteesta pinkun@uef.fi

Valintatilaisuus saapuu! Olethan valmis?

2 syys

Joensuun ylioppilasteatterin valintatilaisuus on taas täällä! Tuntuuko että teatterikärpänen on puraissut sinua? Kutkuttaako näytteleminen, ohjaaminen, käsikirjoittaminen tai kulisseissa auttaminen?

Jos vastasit kyllä tai ehkä niin tule mukaan valintatilaisuuteen! Luvassa rentoa meininkiä ja hauskaa tekemistä, sekä tietoa tulevista projekteista. Valintatilaisuus järjestetään 12.09. klo 16 Kulttuuritehdas Siihtalan Korjaamo-tilassa (Nurmeksentie 4)

Ilmoittaudu mukaan lomakkeella https://forms.gle/t7xexnv9S3aJpv1a7 ja käy klikkaamassa itsesi osallistumaan myös facebookissa https://fb.me/e/3lCbOBUjF

Lomakkeella kartoitetaan osallistujien määrää, jotta osaamme varautua suunnilleen ihmismäärään ja tarvittaessa tehdä koronatilanteen vaatimia järjestelyjä.

 

Nähdään valintatilaisuudessa!

Joensuun ylioppilasteatteri toimii myös korona-aikana

19 Hel

Koronapandemia on asettanut haasteita harrastustoiminnan ylläpitämiselle. Monet  harrastustoimijat ovat joko joutuneet keskeyttämään toimintansa tai mukautumaan  vallitseviin suosituksiin. Joensuun ylioppilasteatteri on jatkanut sinnikkäästi toimintaansa  pandemian keskellä. Seuraava ensi-ilta on jo 12. helmikuuta, kun Jääpisarat nousee Kulttuuritehdas Siihtalan lavalle.  

Jääpisarat-produktiossa nähdään Joensuun ylioppilasteatterin uusia näyttelijöitä. Kuva: Pietari Sänisalmi

Suosituksia seurataan tarkasti  

Joensuun ylioppilasteatterin puheenjohtaja Emilia Toropainen katsoo toiveikkaasti tulevaan  kevääseen ja sen produktioihin, vaikka korona onkin leikannut yleisömäärää huomattavasti syksyn  aikana. Kuitenkin puhuttaessa koronapandemian vaikutuksista tarkemmin Toropainen vakavoituu.  

– Vaikka olemme ottaneet huomioon terveysturvallisuuden niin harjoituksissa kuin esityksissäkin,  tuntuu etteivät katsojat uskalla tulla teatteriin. Se on tietysti täysin ymmärrettävää vallitsevassa  tilanteessa. Tämä ei ole ollut helppoa aikaa varmasti kenellekään, Toropainen toteaa. 

Toropainen tähdentää, että esityksissä katsojien turvallisuus on huomioitu. Tila on suuri, mikä  mahdollistaa turvaetäisyyksien pitämisen muihin katsojiin sekä näyttelijöihin. 

– Joensuun ylioppilasteatteri suosittelee käyttämään katsomossa kasvomaskia sekä myös lataamaan käyttöön Koronavilkku-sovelluksen. Katsomokokoa myös päivitetään vallitsevien  suositusten mukaisesti. 

”Tämä ei ole ollut  helppoa aikaa varmasti  kenellekään”

Syksyllä teatterissa nähtiin musiikkinäytelmä Kellaribändi, joka  yleisökadon vuoksi aiheutti Joensuun ylioppilasteatterille  huomattavat taloudelliset tappiot. Myös harrastajamäärissä on  nähtävissä Toropaisen mukaan selkeä pudotus. 

Osa suunnitellusta ohjelmistosta on päätetty myös siirtää tulevaisuuteen, mutta täysin talviunille  ylioppilasteatterissa ei olla käyty. Harrastamista jatketaan suosituksia noudattaen korona aikanakin. 

– Teatteri on usein fyysinen ja lähikontaktia vaativa harrastus, mutta pyrimme takaamaan jäsenistömme turvallisuuden harjoituksissa. Huomioimme turvavälit, käsihygienian ja käytämme  kasvomaskeja. Mahdollisuuksien mukaan olemme järjestäneet myös etäharjoituksia, Toropainen kertoo. 

Taloudellisista ongelmista, katsoja- ja harrastajakadosta huolimatta Toropainen haluaa säilyttää  ilon teatterin tekemisessä.  

– Haluamme tuoda iloa ja valoa korona-arjen keskelle.  

Teatteria kasvomaskeissa 

Joensuun ylioppilasteatterin seuraava produktio Jääpisarat on jo 18. Pisarat-produktio, ja sen ohjauksesta vastaavat tänä vuonna Anna Estola ja Eveliina Sivonen. Lavalla puolestaan nähdään Joensuun  ylioppilasteatterin uusia näyttelijöitä. Aiemmin Pisarat-produktiot ovat koostuneet  lyhytnäytelmistä, mutta nyt lavalle nousee kokoillan tanssillinen satunäytelmä aikuisille.  

Produktion tuottaja Marja Kuokkanen kuvailee näytelmää ajankohtaiseksi. 

Jääpisarat ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä sekä tutkii aikaa, jolloin talvi vaihtuu  kevääseen. Teemallisesti tämä liittyy myös vallitsevaan koronapandemiaan ja siitä selviytymiseen  yhteisvoimin.  

Työryhmä on varautunut moniin muutoksiin, jotta ne eivät tulisi täysin yllätyksenä. Koko näytelmä  on Kuokkasen mukaan rakennettu niin, että sitä on helppoa muuttaa tilanteiden mukaan. Esimerkiksi työryhmä on pyritty pitämään pienenä, jotta pystytään toimimaan koronarajoitusten  puitteissa. Harjoituksia on pidetty niin ulkona kuin etänäkin. Kuokkanen kertoo, että  koronasuositukset näkyvät myös lavalla.  

– Otimme suojamaskit osaksi näytelmän puvustusta, Kuokkanen naurahtaa. 

Suurin huoli on Kuokkasen mielestä se, vaivaako katsojakato yhä Joensuun ylioppilasteatteria. 

– Katsojamääriä on tietenkin rajoitettava koronarajoitusten vuoksi, mutta toivottavasti sallitut  katsojamäärät täyttyisivät kulttuurinnälkäisistä katsojista. Me tehdään tätä teille iloksi. Tervetuloa  siis katsomaan te kaikki, jotka mahdutte rajoitusten puitteissa mukaan. 

Kirjoittaja: Rebekka Villanen

Pisarat XVII sukeltaa arkistojen kätköihin

7 Hel

 

84394186_2822384944507992_8751462281868476416_o

Vuoden 2020 Pisarat-lyhytnäytelmäkokonaisuus kantaa numeroa 17. Pisaroiden teemaksi valikoitui Arkistojen aarteita tuottaja-dramaturgipari Netta Kivimäen ja Tiina Lampénin sukellettua muisto- jensa syövereihin. Jokainen tämän vuoden Pisarat-kokonaisuuden esitys on nimittäin nähty aiem- minkin!

– Meitä kiinnosti nähdä, millaiseksi vanha teksti muotoutuu vuosia myöhemmin uuden ohjaajan kä- sissä, kertoo kokonaisuudesta vastaava Lampén. – Pisaroissa on nähty vuosien mittaan todella hyviä esityksiä, joten halusimme antaa osalle niistä uuden elämän.

Kymmenen vuotta sitten Joensuun ylioppilasteatterissa puhalsivat muutoksen tuulet, sillä studioteatteri Monttu oli juuri haudattu, ja teatterin väki muutti Väen talolle. Samankaltaisissa tunnelmissa ollaan nyt, kun Väen talo on jätetty taakse ja ylioppilasteatteri asettuu pikkuhiljaa aloilleen Kulttuu- ritehdas Siihtalaan.

– Siitä se idea lähti. Kymmenen vuotta sitten tosi moni asia meidän teatterissa muuttui, ja nyt ollaan aika samassa tilanteessa. Koimme, että nyt on hyvä hetki vilkaista, että mitä sitä on tullut tehtyä, tuottaja Kivimäki taustoittaa.

Samaan aikaan alkoi myös tuottajaparin taival ylioppilasteatterissa. Molempien ensimmäinen kosketus joensuulaiseen teatteriharrastukseen oli Pisarat Seitsemän.

– Haluttiin myös kaivaa vähän omaa teatterimenneisyyttä, kun siihen ilmaantui mahdollisuus. Me olemme siis valinneet näissä Pisaroissa nähtävien esitysten tekstit, niistä ohjaajat sitten ottivat työn alle mieluisimmat, Lampén kertoo kokonaisuuden syntyprosessista.

Uuden elämän antaminen vanhalle lyhytnäytelmälle on ohjaajalle jännittävä tilanne. Lähes kukaan ohjaajista ei tiedä, kuka heidän valitsemansa tekstin on kirjoittanut tai milloin se on saanut ensiesityksensä.
– Ja tämä salaisuus viedään mukana hautaan saakka! Tai oikeastaan ensi-iltaviikkoon, silloin työ- ryhmä näkee ensimmäistä kertaa käsiohjelman, Kivimäki julistaa.

Emilia Toropainen ohjaa nyt ensimmäistä näytelmäänsä ylioppilasteatterissa. Hänen tekstinsä on pakko-oireisuutta käsittelevä Pölyä.
– Se, etten tiedä alkuperäisestä esityksestä mitään, luo tavallaan paineita siihen, että minun versioni pitäisi olla jotenkin parempi. Toisaalta koen kuitenkin, että pystyn tulkitsemaan ja työstämään teks- tiä vapaammin, koska minulla ei ole lainkaan vaikutteita vanhasta, Toropainen pohdiskelee.

Mukana on yksi ohjaaja, joka on nähnyt aivan kaikki Pisarat, siis ihan ensimmäisistä alkaen, joten hän tuntee tekstinsä alkuperäisesityksen. Kyseessä on Joensuun ylioppilasteatterin veteraanitekijä Marja Kuokkanen, jonka valitsema teksti käsittelee incel-alakulttuuria. Incelin nimitys on lyhenne englannin sanoista involuntary celibacy, ja sen mielenmaisema on näyttäytynyt työryhmälle hyvin pelottavana.

– Muutin näytelmän varsin toiveikkaan lopun realistisemmaksi, alkuperäisen käsikirjoittajan luvalla. Mielestäni tämä näytelmä ansaitsee tulla tehdyksi päivitettynä uudestaan, sillä päähenkilön kaltaisia ihmisiä on valitettavasti vielä 2020-luvullakin, Kuokkanen kertoo.

Muut kokonaisuudessa nähtävät lyhytnäytelmät ovat Tuomas Uusitalon ohjaama Melkein 18 kerrosta, Timo Ventolan Lepakot lentävät öisin ja Miiru Mikkosen Objekti.

Pisarat XVII: Arkistojen aarteita, ensi-ilta Kulttuuritehdas Siihtalassa (Nurmeksentie 4) pe 21.2. klo 19. Muut esitykset la 22.2., su 23.2., la 29.2. ja su 1.3., kaikki esitykset klo 19. Liput: 12/10/8€ (nor- maali/alennettu/ISYY-opiskelijat). Tiedustelut ja lisätiedot: tuotanto.joyt@gmail.com / 050 3308180, joensuunylioppilasteatteri.net.

Tuut tuut – täältä tulee Kaislikon väki

10 Tam

Vuosi 2020 alkaa Joensuun ylioppilasteatterissa vauhdikkaissa merkeissä, kun estradille astuvat Myyrä, Rotta, Konna ja Mäyrä. Kaislikon väki -lastennäytelmä perustuu Kenneth Grahamen rakastettuun satuklassikkoon the Wind in the Willows ja sopii koko perheelle.

Kaislikon väki sai ensiesityksensä jo joulukuussa, jolloin sitä esitettiin kahden koenäytöksen verran Joensuun pääkirjaston Muikkunen-salissa.

– Oli jännittävää luoda näytelmä lapsille. Yleisönä lapset eivät pelkää antaa suoraa palautetta, vaan näyttävät aidot reaktionsa ja elävät hetkessä, kertoo Kaislikon väen ohjaaja Anni Mikkonen.

29C9ACF7-A372-4D7F-8F98-F7ED19E91E7E_1_201_a

Emilia Toropainen kaahailee Kaislikon väessä Konnana

Myös monelle työryhmän jäsenistä lastennäytelmän tekeminen oli uusi kokemus.
– Lastenteatterin tekeminen vaatii rutkasti heittäytymistä ja vähintään yhtä paljon vihreää kasvomaalia, kertoo Joensuun ylioppilasteatterin puheenjohtaja Emilia Toropainen, joka hypähtää holtittomasti kaahailevan Konnan rooliin näytelmässä.
– Ei hätää, olen liikenteessä huomattavasti Konnaa varovaisempi, Toropainen naurahtaa.

2DAC1A11-F433-4459-8344-D71C8CA7759C_1_201_a.jpeg

Koko työryhmä on heittäytynyt velmuilemaan pienten katsojien iloksi

Kaislikon väki on samalla Joensuun ylioppilasteatterin ensiesitys Kulttuuritehdas Siihtalan tiloissa, jonne Joensuun ylioppilasteatteri muutti syksyn aikana. Tilana Kulttuuritehdas tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja suuremmat puitteet näytelmälle.
– Toivomme yleisön löytävän paikalle ja tulevan yhdessä kanssamme ihmettelemään, mitä tämä uusi aikakausi antaa teatterillemme, toivottaa Toropainen


Esitykset Siihtalan kulttuuritehtaalla: La 18.1 klo 14.00, To 23.1 klo 18.00, Pe 24.1 klo 18.00, La 25.1 klo 14.00, Su 26.1 klo 14.00

Liput: normaali 12e / alennettu 7e / ISYY:n opiskelijat 6e / perhelippu (5 henkilöä) 35e Lippuvaraukset: mikaelmckeough@gmail.com / 0405203003

Podetko luomisen tuskaa? Joensuun ylioppilasteatteri auttaa!

27 syys

69570691_2475619395851217_2370772104296529920_nJoensuun ylioppilasteatteri tarjoaa kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille mahdollisuuden toteuttaa teatterillisia mielihalujaan. Meillä pääset käsiksi kaikkiin teatterin osa-alueisiin. Etsimme joukkoomme näyttelijöitä, ohjaajia, kirjoittajia, teknikkoja, lavastajia, puvustajia… You name it, We want it!

Syksyn Starttipäivä on Joensuun ylioppilasteatterin ensi kosketus uusiin harjoitus- ja esitystiloihin! Viimeisen kymmenen vuotta olemme viettäneet Väen talon hellässä huomassa, mutta vuokrasopimuksemme päättyessä muutamme Kulttuuritehtaalle. Siihtalan Kulttuuritehdas on teatteri Traktorin lanseeraama kulttuuritila, ja Joensuun ylioppilasteatterilla on kunnia olla osa sitä. Kulttuuritehdas kokoaa saman katon alle kaikenlaista taidetta erilaisten tapahtumien ja ryhmien muodossa.

Starttipäivä järjestetään lauantaina 5.10. klo 14.00 Siihtalan Kulttuuritehtaalla (Nurmeksentie 4). Iltapäivän aikana uudet ja vanhat jäsenet tutustuvat toisiinsa yhdessä puuhaten. Starttipäivänä lähtölaukauksen saa myös perinteikäs Pisarat -projekti. Jo seitsemättätoista kertaa tehtävä lyhytnäytelmäkokonaisuus kerää samalle lavalle jotain vanhaa ja paljon uutta! Tapahtuma on avoin aivan kaikille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille.

Joensuun ylioppilasteatteri on kaikille avoin harrastajateatteriryhmä. Teemme vuosittain 3-4 kokoillan esitystä. Vuoden ohjelmisto suunnitellaan yhdessä jäsenistön kanssa, jotta jokainen pääsisi tekemään juuri sellaista teatteria, josta itse nauttii!

Yhteydenotot: tuotanto.joyt@gmail.com/ joensuunylioppilasteatteri.net

Aikamatkustajien kohtalo on yleisön käsissä

25 Maa

Joensuun ylioppilasteatterin keväässä aikamatkaillaan, kun huhtikuussa ensi-iltaan tulee Aikahyppy!

Kesäinen illanvietto päättyy ikävästi saunan syttyessä tuleen. Kaikki tuhoutuu, palokunta on voimaton. Apu löytyy yllättävältä taholta, kun boombox alkaa käyttäytyä kummallisesti. Alkaa sekavahko seikkailu ajasta ja paikasta toiseen! Mutta mihin ajan virkavalta heittää epäonniset seikkailijat? Sen päättää yleisö! Aikahyppy on interaktiivinen kesäkomedia, jossa yleisöllä on valta valita mihin mennään ja ketä tavataan.

IMG_8228

Ohjaajat Janne Tuomainen ja Mika Issakainen haluavat ottaa yleisön osaksi näytelmää ja antaa valtaa lavan ulkopuolelle.
– Osallistava teatteri tuntuu olevan kauhun paikka monelle katsojalle. Halusimme kokeilla tällaista matalan kynnyksen osallistamista, Tuomainen kertoo.
– Osallistavuuden ei tarvitse tulla iholle ja laittaa yhtä ihmistä kiusalliseen valokeilaan. Se voi olla yhteinen kokemus kaikille, kun porukassa päätetään, mitä lavalla seuraavaksi nähdään, Issakainen komppaa.

fullsizeoutput_147d

Ohjaajien lisäksi Aikahypyn käsikirjoittajana toimi Anu Ruuttanen, joka näyttelee toista pääosaa. Ruuttasen mukaan kirjoitusprosessi oli melko lennokas, ja tekstistä meinasi tulla turhankin monimutkainen.
– Vasta harjoituksissa huomaa, mikä oikeasti toimii ja mikä ei. Parhaiten kohtausten vaihtelu ja sen tuomat muutokset hioutuvat lavalla, eivät päätä paperiin hakkaamalla.

Ohjaaja Janne Tuomainen tekee näytelmästä opinnäytetyönsä Karelia ammattikorkeakouluun. Tuomainen tutkii vaihtoehtoisten kohtausten vaikutusta ja mahdollisuuksia esityksen käsikirjoitusprosessiin ja sen toteutukseen. Hän pohtii, voisiko teatteriin lisätä vuorovaikutuksellisuutta siten, että jopa loppuratkaisu olisi kiinni katsojien valinnoista.
– Minua kiinnostaa se, kuinka esimerkiksi pakopelien ja videopelien suosio näyttää suuntaa sellaiselle viihteelle, jossa perinteisesti passiiviseksi luokiteltu katsoja onkin aktiivinen ja osallistuu tarinan etenemiseen., Tuomainen summailee.

Aikahyppy esitetään Joensuun Pakkahuoneella 4.4. alkaen. Paikallisten esitysten lisäksi esitys nähdään myös Lappeenrannassa järjestettävällä ylioppilasteatterifestivaalilla 13.4. Kulttuuritila Nuijamiehessä.


fullsizeoutput_14b3


Teksti: Netta Kivimäki
Kuvat: Rebekka Solje ja Aikahyppy

Uutena ylioppilasteatterissa

23 Tam

fullsizeoutput_12b1

Samu Mänttäri vasemmalla Malisen roolissa

Pisarat tarjoaa uusille näyttelijöille mahdollisuuden lähteä kokeilemaan teatterin tekemistä ilman korkeaa kynnystä. Monet ylioppilasteatterilaiset ovatkin aloittaneet ylioppilasteatterissa juuri Pisarat-lyhytnäytelmissä. Viime syksynä ylioppilasteatteriin tiensä löytänyt Samu Mänttäri kertoo esiintymisen olevan hänelle mielekästä.
– Armeijavuosi ilman esiintymistä ehti kasvattaa janoa, ja kaipasin takaisin parrasvaloihin, Mänttäri tarkentaa.

fullsizeoutput_12b4

Mänttäri peräkylän nörttinä Jonina

Teatteria Mänttäri kertoo tehneensä vasta pariin otteeseen lukion aikana, mutta aivan ummikko hän ei ole. Lavakokemusta hänelle on kertynyt monien vuosien sirkusharrastuksesta.
– Minulle on aina ollut hankalaa vuorosanojen muistaminen, niin tälläkin kertaa.
Rooliin heittäytyminen sen sijaan on Mänttärille luontevaa, etenkin jos hahmolla on jokin selvä piirre, johon tarttua.

Pisaroissa Mänttäri ehtiikin tehdä monta roolia, sillä liskopihassa hän ehtii tehdä peräti kolmoisroolin.
– Malinen on yliopistolta revitty fuksi hoitamaan liskopihan talousasioita. Joni puolestaan on peräkylän nörtti, joka hoitaa tietotekniikkaa. Turvallisuuspäällikkö Mutanen taas on asehullu, joka on lyhyestä esiintymisestään huolimatta mielestäni hauskin hahmo esittää, Mänttäri paljastaa.

fullsizeoutput_12b6

Mänttäri lempihahmossaan Turvallisuuspäällikkö Mutasena

Mänttärin lempirepliikki:
– Joko nyt saa ampua?!?

Puolen hehtaarin parkkipaikalla Mänttäri nähdään sekä Jäniksen että Reippaan roolissa. Näistä Jänis on bemaristaan ylpeä ammattikoululainen ja Reipas taas koiraa muistuttava lemmikki-ihminen.

Mukavinta ylioppilasteatterissa Mänttärin mukaan on ollut ylioppilasteatterin omituisten otusten kerho, johon on päässyt sisälle. Harjoituksissa on ollut hauskaa, ja Mänttäri on saanut uusia ystäviä.
– Jostakin syystä taideihmiset tuppaavat aina olemaan melko mielenkiintoista sakkia. Sinne kuulun minäkin, omieni joukkoon, Mänttäri naurahtaa.

Jännittäminen on Mänttärin mukaan viime vuosina ollut jo hyvin vähäistä, eikä hän usko jännittävänsä pahemmin tälläkään kertaa. Hän toivottaakin kaikki katsojat tervetulleeksi Pakkahuoneelle.
– Nauttikaa esityksistä ja muistakaa, että saa nauraa!


Kuvat ja teksti: Rebekka Solje

Lehdistötiedote: Pisarat XVI – Eläimellistä menoa

21 Tam

fullsizeoutput_12a4

Pisarat XVI harjoituksissa, kuvassa: Arttu Hägg, kuvaaja: Rebekka Solje

Lauantaina 26.1. Pakkahuoneella nähdään jo kuudennettoista Pisarat. Tämä pitkän linjan näytelmäkokonaisuus on vuosittain tarjonnut Joensuun ylioppilasteatterin lyhytnäytelmiä erilaisten teemojen ympäriltä.

Miiru Mikkonen, Joensuun ylioppilasteatterin puheenjohtaja ja Pisarat XVI -produktion dramaturginen vastaava kertoo tämän vuoden teeman olevan eläimellisyys, jota sivutaan eri kanteilta lyhytnäytelmissä.
– Pisaroissa päästään vierailemaan lieksalaisessa Liskopihassa, tutustumaan Puolen hehtaarin parkkipaikan asukkaisiin, jännittämään kirouksen uhrien puolesta sekä seuraamaan luontodokumenttia ylioppilasteatterilaisten elämästä, Mikkonen kertoo.

Lavalla tullaan näkemään niin ylioppilasteatterin uusia kasvoja kuin jo useissa näytelmissä nähtyjä konkareita. Näytelmien käsikirjoitukset ovat syntyneet Joensuun ylioppilasteatterin jäsenistön käsissä syksyllä järjestetyssä käsikirjoituspajassa. Pisarat onkin oiva tilaisuus päästä kokeilemaan käsikirjoittamista, ohjaamista ja näyttelemistä.fullsizeoutput_12ac

– Tämä on matalan kynnyksen projekti, jonka kautta on helpompaa lähteä mukaan teatterin ihmeelliseen maailmaan tai kokeilla siipiään jollakin itselle tuntemattomammalla alueella, Mikkonen kuvailee.

Pieniltä kömmähdyksiltäkään ei ole produktiossa vältytty. Julisteisiin päätyi niin väärä roomalainen numero kuin esitysaikakin, joita on korjailtu jälkikäteen.
– Näin pääsi käymään, mutta moka on lahja ja rapatessa roiskuu, Mikkonen naurahtaa, – toivottavasti kuitenkin yleisö löytää paikalle, sillä teatteri ei ole mitään ilman yleisöä.

Joensuun ylioppilasteatteri toivottaakin kaikki tervetulleiksi tälle seikkailulle eläimelliseen teatterimaailmaan.


Pisarat XVI – Eläimellistä menoa Joensuun Pakkahuoneella 26.1.-14.2.
Kesto: noin 60 min
Liput: 12e, 9e (alennus), 7e (ISYY:n opiskelijakortilla)
Lisätiedot ja lippuvaraukset: tuotanto.joyt@gmail.com/ 045 112 9205


Kirjoittanut: Rebekka Solje

%d bloggaajaa tykkää tästä: