Menneet 2014

Operaatio Onnenkalu III:Aurinkokuningas

 

Aurinkokuningas_JulisteSyksyn ensimmäinen ensi-ilta on Operaatio Onnenkalu III: Aurinkokuningas, jonka ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaavat Samu Heikinmatti ja Tommi Kaplas. Näytelmä on Onnenkalu-trilogian itsenäinen päätösosa, jossa tarkastellaan onnellisuutta tosielämää peittävänä kulissina. Näytelmää esitetään Väen talolla lokakuussa.

 

_________________________________________________________

TANGO DE LOS CORAZONES DOLOROSOS

 

PASSIO      ACCIÓN      EPIC

Música              Motion            Mykkä

tangosydanmustamyos

Performances/Esitykset:

Uno 10.5. @ 15.00

Dos 13.5. @ 19.00

Tres 14.5. @ 19.00

Cuatro 15.5. @ 19.00

Ultima 18.5. @ 15.00

@ Teatteri Satama, Itäranta 10, next to the train station

Tickets/Liput: 8 / 6 / 4* €

Reservations/Varaukset: mikaelmckeough@gmail.com / 040 516 21 76

*Special discount/Ylim. alennus Isyy members/jäsenet

About the play

The world is sick. The people are sick. Those that have always want more. Those that have not dream of more. The rich are more sick than the poor. The poor still have love. Even that tends to be more bitter, more edged with hurt. The rich and the poor dance. The dances are different, the rhythm is different, but both dance on the edge. From this world comes a dance of love. Two people from different realities. Alas, fate dances a sweet and mysterious tango that sweeps ordinary people into a melee of lost affections and catastrophic events. Life is a road full of pain and suffering but at the heart of it all is love.

The style of the play is silent movie meets Quentin Tarantino mixed with The Three Musketeers and Zorro. This is a play driven by music, which has inspired everything and has been with us throughout the process. Because the play is movement & music only, it appeals to those who might not normally dig theatre. Do the Tango.

 

Näytelmästä

Älä usko heitä. He valehtelevat. Ei demokratia ole toteutunut. Ei tasa-arvo ole toteutunut. Se kuilu on syvä, se on leveä. Maailma on jakautunut, toiset ovat pohjalla, toiset huipulla. Joillain sentään on rakkaus, mutta sekin on kivulias, kova, särkynyt ja kipeä. Kaikki tanssivat, mutta eri syistä ja eri suuntaan. Joskus kohtalo nappaa kaksi tanssijaa syleilyynsä ja heittää heidät yhteen tanssin villeihin pyörteisiin. Jos nämä kaksi ovat eri maailmoista on heillä edessään tuskien taival yhteiseen onneen. Rakkaus voittaa kyllä, mutta hinta voi olla kova ja matka pitkä. Elämä on tanssia, usein ruusunpiikeillä ja joskus lasinsiruilla.

Näytelmän tyyli yhdistää vanhan ajan äänettömien elokuvien mustavalkoista maailmaa ja Rodriguezin tai Tarantinon coolien toimintaleffojen meininkiä. Tango on näytelmänä musiikin ajama, se on inspiroinut kaiken ja seurannut meitä koko prosessin ajan. Jos et normisti tykkää teatterista, voit tykätä tästä . Antaudu tangon pyörteisiin.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 IHMISVIHAAJA

 

Ihmisvihaaja1

 

Juro toimittaja Alpo työskentelee Muotileijonissa, maan suosituimmassa muotilehdessä. Hän kuitenkin inhoaa teeskentelyä, epärehellisyyttä ja ennen kaikkea photoshoppausta, tuota paholaisen työkalua. Mutta hän rakastaa palavasti lehden päätoimittajaa Seljaa, joka on kietonut melkein kaikki miespuoliset työntekijänsä pikkusormensa ympärille. Kenelle Seljan sydän todella sykkii? Pärjääkö rehellisyydellä? Mistä tunnistaa tosi rakkauden? Mitä tapahtui Tohmajärvellä? Näihin kysymyksiin saatat löytää vastauksen.

 

Moliéren samannimisestä näytelmästä innoituksensa saanut Ihmisvihaaja on komediapläjäys, jonka turvin on hyvä laukata kesälaitumille.

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Emmi Kiiskinen ja Tiina Lampén

 

Tuotanto: Timo Lampén

 

Rooleissa:

 

Alpo – Iiro Tuovinen
Petteri – Jarkko Sirainen
Oskar – Sami Nousiainen
Akseli – Urho Heinonen
Kalle – Tuomo Salonen
Selja – Anna Ryynänen
Elli – Heli Palviainen
Armi – Minna Kietäväinen
Ludmila – Laura Kortelainen
Pääjehu – Katrina Immonen

 

Esitykset:

 

14.5. Väen talo klo 19
16.5. Väen talo klo 19
17.5. Väen talo klo 15

 

21.5. Teatteri Satama klo 19
22.5. Teatteri Satama klo 19
27.5. Teatteri Satama klo 19
28.5. Teatteri Satama klo 19

 

Lippuvaraukset ja tiedustelut:
Timo Lampén
lampen.timo@gmail.com
0405591799

____________________________________________________________________________________________________________________________________

MAAGINEN TEATTERI

 

AROSUSI_Juliste

Joensuun ylioppilasteatterin kevään toinen ensi-ilta avaa ovet Herman Hessen maailmaan. Arosuden innoittama Maaginen teatteri: näytelmä arosudesta – vain hulluille tarkastelee ihmisyyttä ja ihmisenä toimimista. Innoittajateoksen 1920-luvun lopun maailmankuva on tuotu 2010-luvulle. Näytelmä pohtii sitä, miten yritämme kaikin keinoin pitää eläimen sisällämme häkissä, vaikka jatkuvasti haluaisimme päästää sen ulos repimään ja raatelemaan.

Ryhmä innokkaita nuoria teatterintekijöitä kipuaa ullakolle aikomuksenaan perustaa postmoderni teatteri. Mukaan saapuu myös paljon elämää nähnyt, mutta kovin vähän sitä kokenut Harry Haller, jonka henkisten demonien ja eksistentiaalisen kriisin syövereihin katsoja heitetään surutta mukaan. Hiljalleen Maaginen teatteri repii Harryn minäkuvan palasiksi ja kasaa siitä kaleidoskoopin, jonka läpi katsominen on tarkoitettu – niin – vain hulluille.

Näytelmän on kirjoittanut työryhmä ja sen on ohjannut Joensuun ylioppilasteatterissa vieraileva Timo Ventola. Kuvia ja ajatuksia harjoitusprosessin etenemisestä voi lukea osoitteessa http://www.maaginenteatteri.wordpress.com.

Ohjaaja: Timo Ventola

Apuohjaaja: Samu Heikinmatti

Käsikirjoitus: Työryhmä

Tuottaja: Satu Kristersson

Apulaistuottaja: Timo Lampen

Lavastus: Mikael Mckeough

Puvustus: Riina Kanninen, Emmi Nylund

Äänisuunnittelu: Oona Haatainen

Valosuunnittelu: Juuso Puhakka

Näyttelijät:

Anna Estola
Anna Ryynänen
Antti Suvanto
Urho Heinonen

Emilia Kuutti
Ida Käkelä
Iiro Tuovinen
Kati Vallius
Jenna Kontinen
Laura Kortelainen

Marja Kuokkanen
Markus Lier
Salla Rantanen
Tiina Lampén

ESITYKSET JA PAIKAT

JOENSUUN PAKKAHUONE (Rantakatu 2 B)

Ensi-ilta: 21.2. klo 19.00

25.2. klo 19.00

27.2 klo 19.00

1.3 klo 15

RAVINTOLA KERUBI (Siltakatu 1)

12.3 klo 19.00

13.3 klo 19.00

TEATTERI SATAMA (Itäranta 10)

15.3. klo 15.00

18.3 klo 19.00

19.3 klo 19.00

21.3 klo 19.00

Lippuvaraukset kaikkiin esityksiin lampen.timo@gmail.com tai 0405591799

Liput: 12/9/6 euroa

____________________________________________________________________________________________________________________________________

PISARAT XI – IRTI!

Pisarat XIJoensuun ylioppilasteatterin jokavuotisen lyhytnäytelmistä koostuvan Pisarat projektin teemana oli vuonna 2014 liike sekä riittämättömyys.

Pisarat koostuivat viidestä lyhytnäytelmästä:

Ulkopuoli: käsikirjoitus ja ohjaus Ida Käkelä ja Antti Suvanto

Rakkaus paketissa: käsikirjoitus ja ohjaus Risto Saravo

Liikkeelle: käsikirjoitus Mikael McKeough, ohjaus Satu Kristersson

Ihmisnukke : käsikirjoitus Pasi Toivanen, ohjaus Tiina Lampén

Katusoittaja: käsikirjoitus Oona Haatainen ja Teemu Heikkinen, ohjaus Teemu Heikkinen

Mainokset