Reading-ilta: Irrallaan- näytelmä elämän syrjästä ja KARI KRANDI // My Brother The Hero

Joensuun ylioppilasteatteri, Suomen ylioppilasteatteriliitto SYTY ry ja Joensuun kaupunginteatteri järjestävät reading-illan

20. marraskuuta 2014 klo 19:00

IRRALLAAN – näytelmä elämän syrjästä

irrallaan_kuvaErik Forss – Heidi Häkkinen – Aino Hyyryläinen –
Anna-Kaisa Kettunen – Terhi Romo

Miten ujo Milla voi koskaan rakastua? Miksi muilla on aina kaikki paremmin kuin hänellä? Onko täydellisellä Laurilla mitään, mitä ei voisi kadehtia? Voivatko Milla ja Lauri koskaan kohdata? Kuka on Zanita Rose? Onko aikuisena enää mahdollista muuttua? Miten siltainsinööri Vilhelm Hiltunen selviää elämästään? Voiko arjesta irtautua? Entä jos joku on irtautunut tästä maailmasta? Miten silloin selvitään?

Irrallaan kutoo yhteen pienten ihmisten elämäntarinoita. Se on kuvaus tästä ajasta ja ihmisten irrallisuuden kokemuksista.

Irrallaan on ensimmäinen ylioppilasteattereiden yhteistyönä syntynyt, yhteisöllisesti käsikirjoitettu näytelmä, joka sai ensi-iltansa Ylioppilasteatterifestivaalilla Jyväskylässä huhtikuussa 2014.

Ohjaus: Anna Estola

 


KARI KRANDI // My Brother The Hero

Aino Kivi


Kari on lapsinero, joka ei löydä ymmärrystä tiedoilleen ja taidoilleen ympäriltään. Hän on koulussa hyljeksitty ja oudoksi leimattu. Kari Krandin maailmassa yksilökeskeisyys, kilpailu ja menestymisen pakko leimaavat kaikkea ihmistenvälistä toimintaa.

Kari on nuori mies, joka sekä rakenteellisista että henkilökohtaisista syistä putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle. Näytelmä tutkii putoamisen syitä ja seurauksia yhteiskunnassa ja yksilössä. Muotona näytelmä tutkii monologin yhdistämistä draamaan. Päähenkilö, Kari Krandi, kertoo elämästään muistojen, assosiaatioiden ja fantasioiden kautta. Näytelmä liikkuu perheen, koulun, kaveriporukan, yhteiskunnan rakenteiden ja virtuaalitodellisuuden välillä.

Ohjaus: Aino Kivi

Esitys on maksuton ja järjestetään Joensuun teatteriravintolan Teatteriklubilla.

Mainokset