Suomi as. Oy

suomisata (1)Suomi as. Oy.

Kansa, jota kutsumme suomalaisiksi kätkee sisäänsä monia eri tarinoita. Kirjailijat ja taiteilijat luulevat olevansa suomalaisuuden ytimessä, mutta mitä lähiruokakokki tekee leipäjonossa? Miksi emme voi enää vain isovanhempiemme tapaan mennä töihin ja ostaa omakotitaloa? Mitä suomalaiselle teknologialupaukselle tapahtui? Miksi kaapissa asuu vaarallinen natsi? Näytelmä käsittelee suomalaisuuden ydintä eri lähtökohdista ja kysyy, tietääkö kukaan mitä se edes tarkoittaa.

Suomi as. Oy.:n ovat kirjoittaneet Risto Saravo, Ville Rautiainen ja Samu Heikinmatti ja ohjanneet Tuomas Uusitalo ja Iiro Tuovinen. Näytelmä sai ensi-iltansa osana virallista Suomi100-ohjelmaa Työväen Sivistysliiton Joensuun seudun kulttuuriviikolla 13.10.2017.

Näytelmästä pidetään viisi esitystä lisää Joensuu ylioppilasteatterin tukikohdassa Väen talolla (Jokikatu 8): su 26.11. klo 16, ti 28.11. klo 19, ke 29.11. klo 19, su 3.12. klo 16 ja su 10.12. klo 16. Liput 6/5/4e (perus/alennettu/ISYY), varaukset nettisivuilta joensuunylioppilasteatteri.net, osoitteesta tuotanto.joyt@gmail.com tai 050 330 8180.

 

Ohjaus: Tuomas Uusitalo ja Iiro Tuovinen
Käsikirjoitus: Risto Saravo, Ville Rautiainen, Samu Heikinmatti, Iiro Tuovinen ja Tuomas Uusitalo
Tuotanto: Netta Kivimäki
Valot: Tomi Lampén
Äänet: Netta Kivimäki ja Iiro Tuovinen
Graafinen ilme: Ida Käkelä
Rooleissa: Mika Issakainen, Marja Kuokkanen, Anu Ruuttanen, Emilia Toropainen ja Tuomas Uusitalo
Mainokset