Pisarat XV – Rumat

Jälleen Pisaroi!

Joensuun ylioppilasteatteri avaa kevätkauden perinteikkäästi Pisarat-lyhytnäytelmäkokonaisudella. Viidennentoista Pisaroiden aiheeksi valiutui tänä vuonna ruma, josta saa niin huumorintäyteistä, kuin vakavampaakin teatteria.  Pisarat XV koostuu kahdeksasta lyhytnäytelmästä, jotka lähestyvät aihetta omista erilaisista näkökulmistaan. Rooleissa nähdään vanhojen konkarien lisäksi paljon uunituoreita ylioppilasteatterilaisia niin näytelmien käsikirjoittajina ja ohjaajina kuin lavalla näyttelijöinä.

Näytelmien esittelyä:

Sokkotreffeillä

Mitä tapahtuu, kun tavallinen kuolevainen, puhdas pulmunen, päätyy sokkotreffeille seitsemän kuolemansynnin kanssa? Voiko ilta päättyä hyvin vai onko treffit tuomittu epäonnistumaan jo etukäteen?

Ohjaaja: Sanna Maunu

Rooleissa: Veera Uutela, Anu Ruuttanen, Nea Hummelholm, Emilia Toropainen, Miiru Mikkonen, Anni Porspakka, Jasse Varjola, Sofia Lehtonurmi

 

Nyktofobia

Olet matkalla pimeyteen. Mikä valaisee sinun tietäsi? Miksi pidät lyhtyä mukanasi? Miltä se sinua suojelee? Mikä pimeässä odottaa? Onko meillä kaikilla vikaa päässä? Sammuta valot ja katso.

Ohjaaja: Marja Kuokkanen

Käsikirjoitus: Lauri Lattu

Rooleissa: Minna Kietäväinen,  Arttu Hägg, Johanna Kääriä, Nea Hummelholm

 

Henki ja nuori

Mitä jos taikuutta olisikin olemassa, tai eläisit maailmassa, jossa kauneusihanteet eivät vastaakkaan meidän ihanteitamme? Olisiko sellainen ratkaisu elämäänsä tyytymättömälle teinille?

Ohjaus: Siiri Rantanen

Rooleissa: Johanna Kääriä, Arttu Hägg, Ella Suvikas, Iida Niemi

 

Perintönä kuolema

Viisi nuorta lenkkeilemässä pururadalla. Mikä voisikaan mennä pieleen, kun vuosikymmenten takainen kirous nostaa päätään. Onko metsässä kenttää? Onko kukaan turvassa? Miten käy turskan?

Ohjaus: Unto Koskinen

Käsikirjoitus: Minna Kietäväinen

Rooleissa: Siirisofia Rissanen, Timo Villanen, Sanni Heinonen,  Miiru Mikkonen, Miska Tanskanen, Emilia Toropainen, Riku Simonen, Sampo Sukanen

 

Ihmissipuli

Mikä on ihmisen olemisen tarkoitus? Tämä näytelmä antaa tähän yksinkertaiseen kysymykseen yhtä yksinkertaisen vastauksen. Ihmissipuli poraa ylimielisellä otteella läpi ihmisen syvimmän olemuksen ja haukkuu katsojan pataluhaksi ilman sen pätevämpiä perusteluja. Tule ja loukkaannu!

Ohjaus: Jaakko Alander

Rooleissa: Jaakko Alander, Miska Tanskanen, Riku Simonen

 

Iltahartaus

Omaelämänkerrallinen lyhytnäytelmä, joka kertoo matkasta herätysliikkeestä omaan liikkeeseen. Millaista on vanhoillislestadiolainen puhe ja miten se suhtautuu ihmiseen, joka etsii omia askeleitaan. Mustavalkoisista ääriliikkeistä on lyhyt ja toisinaan kipeää tekevä tie elämän sävyihin.

Ohjaus: Juudit Hurtig

Rooleissa: Ella Suvikas, Anni Porspakka, Sanni Heinonen, Juudit Hurtig

 

Mors Voluntaria Dulcis

Kun vanhemmat menettävät rakkaan lapsensa, on luonnollista etsiä joku syyllinen. Miten vanhempien valinta vaikuttaa heidän elämäänsä? Tai erään toisen elämään…

Ohjaus: Miiru Mikkonen

Rooleissa: Riku Simonen, Timo Villanen, Miska Tanskanen, Siirisofia Rissanen

 

Kähinää krouvissa

Rytmihäiriön samannimisen kappaleen tarina ja hahmot heräävät henkiin, kun sukellamme gambinan punaiseen sielunmaisemaan. Se on kertomus koruttomuudesta ja omantunnon puuttumisesta, eikä se jätä ketään kylmäksi. Paitsi ehkä jonkun tarinan hahmoista.

Ohjaus: Janne Tuomainen

Rooleissa: Sampo Sukanen, Mika Issakainen, Emilia Toropainen, Sofia Lehtonurmi, Anu Ruuttanen, Jasse Varjola

 

Välijuonnot

Ohjaus: Anna Ryynänen

Käsikirjoitus: Jasse Varjola

Rooleissa: Iida Niemi, Mika Issakainen

 

 

Esityspäivät:

Ensi-ilta 12.1. klo 19

13.1. klo 14

17.1. klo 19

18.1. klo 19

19.1. klo 19

24.1. klo 19

25.1. klo 19

26.1. klo 19

 

Esitys kestää noin 2 tuntia, sisältää väliajan.

Liput: 12€ (ei alennuksia), 10€ (opiskelija, varusmies, eläkeläinen, muu alennus), 8€ (ISYY-opiskelijat)

Varaukset sähköpostilla osoitteeseen tuotanto.joyt@gmail.com tai soittamalla numeroon 0504960309

 
Mainokset